De Ashtavakra Gita als gids

Wanneer je in aanraking komt met Advaita, Eenheidsbewustzijn of Non dualiteit, dan raakt de informatiezoeker in ons geïnspireerd. Oftewel; geïnspireerd om het ene boek na het andere te verslinden. Dat doet ons ‘ik’ nog wel eens als het enthousiast wordt. De ‘sociale ik’ doorzien is niet voor iedereen weggelegd, want onthechten houdt in dat je hetgeen loslaat waar je je mee geïdentificeerd hebt.

Ik raad je echter aan om juist zo weinig mogelijk te lezen over dit onderwerp. Waarom? Voor je het weet zit je hoofd weer vol met van alles waar je juist van bevrijd zou willen zijn. Voor mij is er één boek die (al vanaf 200 voor Christus gedateerd is) die niet niet in raadsels, puzzels, noch neurowetenschap schrijft. Het hoeft niet ingewikkeld te zijn, het moet toegankelijk zijn. Wellicht landt niet alles direct wat betreft de Ashtavakra Gita. Voor degene die echt willen, werkelijk verlangen, is het de weg, de gids, eigenlijk een vingerwijzing naar alles om en door ons heen.

Met het pincet van de waarheid, heb ik de doornen van al mijn vooroordelen uit de donkere hoeken van mijn hart getrokken..

De Ashtavakra Gita als audioboek

Ashtavakra Gita luisterboek

Door de eenvoud, door de spiegel die voorgehouden wordt en laat zien dat jij niet voor de spiegel staat. Door de dichterlijke stijl van schrijven heeft dit lied, de tekst met al haar verzen (verdeeld over 20 hoofdstukken) mij geraakt. Ik kan het niet in woorden beschrijven, alleen ervaren. Dit ervaren heeft mij aangestuurd om zelf aan de slag te gaan met het vertalen en bewerken van de tekst. Daarnaast had ik ook de wens om ooit een keer een audioboek in te spreken. Eigenlijk dus twee wensen die samen zijn uitgekomen.

Het Ashtavakra Gita pakket

Indien je het Ashtavakra Gita audioboek wilt downloaden, wil ik je aangeven wat je er precies bij ontvangt.

  • Het audioboek verdeeld in een aantal Mp3 bestanden
  • Het audioboek in het Iaudioboek formaat voor Iphones en Ipads
  • Een .pdf met de gesproken tekst (inclusief hoofdstukken en de oorspronkelijke nummering van de verzen) als digitaal boekje.

 

Klik op ‘Naar download’ en daarna op onderstaand icoon voor de download: